Medewerkers
Praktijkassistentes
De praktijkassistente ontvangt u aan de balie of beantwoordt de telefoon, verricht telefonische triage (beoordeling van gezondheid gerelateerde klachten) en beheert de agenda. Daarnaast beantwoordt ze de spoed- en overleglijn. De assistente is verantwoordelijk voor het afhandelen van de aangevraagde herhaalrecepten via de receptenlijn en verricht diverse administratieve taken. De assistentes werken volgens de huidig geldende richtlijnen en NHG-standaarden.
De assistentes verrichten, onder de verantwoordelijkheid van de huisartsen, spreekuren. Ze verrichten uitstrijkjes voor bevolkingsonderzoek, voeren diabetesspreekuur, CVRM-spreekuur, stippen wratten aan, verlenen acute wondzorg, spuiten oren uit, geven injecties, nemen bloed af, doen bloeddrukmetingen en maken ECG’s. Naast deze taken verrichten ze ondersteunende taken voor de huisartsen, de praktijkondersteuners, collega assistentes en de praktijkmanager.
De Physician Assistant (PA)
De Physician Assistant neemt taken over van de huisarts.
Bijvoorbeeld het lichamelijk onderzoek, het in kaart brengen van de klachten, de diagnose en de behandeling van veel voorkomende (chronische) ziekten.
Bij de PA bent u in goede handen
De PA werkt nauw samen met de huisarts. Als het nodig is vraagt de PA de huisarts met hem/haar mee te kijken of verwijst naar het ziekenhuis.
Bijvoorbeeld bij ingewikkelde of zeldzame ziektes of bij lastige ingrepen.
Op zijn of haar beurt is de PA deskundig en ervaren in zijn/haar werk.
Je wordt niet zomaar PA
Na een hogere beroepsopleiding (HBO) in de gezondheidszorg (bijvoorbeeld voor verpleegkunde of fysiotherapie) heeft een PA een brede medische masteropleiding gevolgd.
Tijdens deze opleiding werkt hij/zij ook al bij de huisarts.
Zo doet de PA tijdens de opleiding al veel ervaring op.
U kunt de PA overal tegenkomen, zoals hier in de huisartsenpraktijk.
Maar ook in het ziekenhuis, bij de polikliniek of op de operatiekamer.
______________________________________________________________________________________________________________________________
De praktijkondersteuner huisarts somatiek
POH-S Algemeen
Binnen De Wieke werken praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen. Ze begeleiden patiënten met een chronische aandoening zoals: diabetes mellitus, hoge bloeddruk, astma/COPD. Maar ze kunnen ook hulp bieden bij het stoppen met roken. Daarnaast voeren ze een aantal onderzoeken uit zoals een longfunctietest, vaatonderzoek (om de doorbloeding in de benen te meten) en geven ze extra ondersteuning en begeleiding aan kwetsbare ouderen. De POH werkt intensief samen met uw huisarts om u de juiste zorg te kunnen bieden. Ze zoekt voor u het juiste behandelplan dat aansluit op uw klachten en wensen.
Team POH-S
Niki v.d. Berg
Niki is sinds 2013 werkzaam in de Wieke.
Ze is begonnen als allround doktersassistente in onze praktijk en heeft zich ontplooid tot een gedreven praktijkondersteuner.
Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
Shabnam Hossaini
Shabnam is aanwezig van woensdag t/m vrijdag.
Ilja Bakker
Ilja is aanwezig op maandag, dinsdagochtend, woensdag en donderdag.
Contact
De POH-S is te bereiken via het algemene praktijknummer.
Heeft u vragen? Belt u dan met de assistente. Zij kan een telefonisch consult voor u inplannen bij de POH-S.
Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, zal de POH-S naar u toe komen.
POH-GGz Algemeen
Vanaf 1 januari 2014 vormen de huisarts en de Praktijkondersteuner Huisarts-Geestelijk Gezondheidzorg (POH-GGZ), een van de drie niveaus waarbinnen geestelijke gezondheidszorg wordt aangeboden. De POH-GGZ is de eerste deur waar patiënten met psychische klachten terecht komen. De huisarts zal als eerste beoordeling geven van de zwaarte van de ggz gerelateerde problematiek/stoornis. Lichte klachten worden in principe binnen de huisartsenpraktijk behandeld. De huisarts kan zich daarbij laten ondersteunen door de POH-GGZ. Het team POH-GGZ werkt samen met organisaties als Welstad/Tinten, thuiszorg, etc.
Als u psychische klachten heeft of behoefte heeft aan een gesprek, kunt u dit aangeven bij de assistente. Zij kan u, in overleg met uw huisarts, rechtstreeks een afspraak geven bij de POH-GGZ.
Kernfunctie
De POH-GGZ signaleert, diagnosticeert, intervenieert en ondersteunt bij psychische problemen via stepped care. Dit is een laagdrempelige manier zorg leveren aan mensen met psychische, psychosociale en psychosomatische problematiek. Stepped care kent een korte behandelduur, is resultaatgerichte manier van werken, gericht op oplossingen in het hier en nu.
Contact
De POH-GGZ is te bereiken via het algemene nummer van uw huisarts; de praktijkassistente kan bij vragen een telefonisch consult voor u inplannen op het spreekuur. Daarnaast kan uw huisarts u doorverwijzen naar de POH-GGZ.
Medewerkers in opleiding
De mogelijkheid bestaat dat u binnen Huisartsenpraktijk de Wieke een medewerker in opleiding treft. Onze praktijk is een opleidingspraktijk voor co-assistenten, huisartsen, physician assistents (gespecialiseerde verpleegkundigen), praktijkondersteuners en praktijkassistentes.
Als opleidingspraktijk nemen wij verantwoordelijkheid voor de aanwas van nieuwe beroepsbeoefenaren.
Het opleiden van aanstaande collega’s levert een bijdrage aan kennisoverdracht en aan een open, kritische houding ten opzichte van ons eigen medisch handelen.
Dit komt de patiëntenzorg ten goede. Alle stagiaires werken onder onze supervisie en verantwoordelijkheid.